Вернуться к списку новостей

3-ій Національний День Картоплі

ПБП "ВИМАЛ", як член Асоціації виробників картоплі та крохмалів України, прийняло участь у третьому Національний день картоплі, який був організований УАВК / Ukrainian Association of Potato Producers та проведена на базі ПП "ІМПАК".

Третій національний день картоплі в Україні

Третій національний день картоплі в Україні

 

Під час заходу були підняті складні та нагальні питання картоплярства та технології за допомогою яких ці питання можливо вирішити. Частиною програми був виступ голови Асоціації виробників картоплі та крохмалю України – Сергія Самоненка, який розвіяв міф того, що вирощування картоплі є не вигідним бізнесом у сучасних умовах.

Сергій Самоненко під час свого виступу

Сергій Самоненко під час свого виступу

 

Загалом головною ідейою його виступу було те, що вирощуючи висококрохмальні сорти картоплі можна отримувати хороші прибутки, аж до 2 -2,5 грн. за кг валу картоплі, і це враховуючи те, зо для переробки на крохмаль картоплю не потрібно сортувати, тримати у товарному вигляді чи підготовлювати для роздрібного ринку. Іншими словами кооперація картоплярів разом з переробниками є чудовою перспективою подальшого розвитку картоплярства.

Сергій Лазар представляє ПБП "ВИМАЛ"

Сергій Лазар представляє ПБП "ВИМАЛ" 

Більше того ПБП «ВИМАЛ» разом з компаніями Агріко Україна та Солана Україна проводить експерименти з демо-полями по 3 га з ціллю доказати ефективність вищевикладеної теорії. Слідкуйте за нашими новинами щоб дізнатися про результати.