Вернуться к списку новостей

ВИМАЛ відвідав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький в рамках робочої поїздки Чернігівщиною ознайомився з діючими  виробничими потужностями ПБП "ВИМАЛ".

 

Директор підприємства Сергій Самоненко  презентував наступні етапи проекту поглибленої переробки картоплі – будівництво заводу з виробництва картопляного протеїну, органічних добрив  та картопляних харчових волокон. Унікальність цього проекту полягає в тому, що сировиною для нього стане вторинна сировина з вже існуючого крохмального заводу, а це ще більше зменшить вплив на навколишнє середовище, призведе до  імпортозаміщення вказаних продуктів та дасть змогу отримувати картоплярам до 2000$ прибутку з 1 га картоплі.

Засновник групи ВИМАЛ, Віктор Лазар підіймав на зустрічі болючі питання, які  стоять перед більшістю українських виробників.

В свою чергу Тарас Висоцький показав високий професійний рівень та чудово володів проблематикою та ситуацію в галузі.  Під час зустрічі ним було ініційовано вирішення більшості поставлених питань. Також було відзначено важливість подібних підприємств для територіальних громад, де вони розташовані і для економічної незалежності держави в цілому.

Робота триває!