Вернуться к списку новостей

30 РОКІВ РОЗВИТКУ

17 вересня цього року Приватному Багатопрофільному Підприємству "ВИМАЛ" виповнюється 30 років.

Звернення засновника групи компаній ВИМАЛ  Віктора Лазаря з нагоди 30 річчя компанії:
"Підприємство, яке було створене в 1992 році,  майже ровесник незалежності  України. За період нашої історії я не пам'ятаю, щоб нам було легко.
Але не дивлячись на наші Українські реалії ми весь час намагались досягти максимального розвитку в нашій галузі. Ми весь час вкладали зароблені нами ресурси та наші людські зусилля в розвиток підприємства. В мене немає і не було розкішних яхт  чи острову, але в мене є найбільше та найсучасніше переробне підприємство у східній Європі і я плачу понад 20 млн. податків щороку. 
 Протягом цього періоду підприємство виросло в групу, яка складається з ПБП "ВИМАЛ" (КАРТОПЛЕПЕРЕРОБНЕ ПІДПРИЄМСТВО), яке на даний час є найбільшим в східній Європі підприємством по переробці картоплі на крохмаль та крохмалепродукти. Також підприємство ввійшло в десятку світових компаній галузі.
  ПП "ВИМАЛ-АГРО" суто аграрне підприємство, та Будівельно- машинобудівельне підприємство "БК ВИМАЛСПЕЦБУД".
  Фактично на початку своєї діяльності на підприємстві працювало три наймані працівники, сьогодні в групі підприємств "ВИМАЛ" працює майже три сотні працівників.
      За ці роки підприємством було сплачено не одну сотню мільйонів гривень податків в бюджети різних рівнів, тільки одне з трьох підприємств платить понад 15 млн. податків щороку.  
   Найголовніше наше досягнення - це завершення першої черги нашого інвестиційного проекту по будівництву найсучаснішого та найбільшого у східній Європі заводу картопле та крохмалепродуктів. Крохмальний завод був запущений в експлуатацію в 2018 році. Наступний етап це поглиблена переробка - заводи з виробництва картопляного протеїну, екологічних органічних добрив, та картопляних волокон. Хоч і зараз ми успішно використовуємо рециркуляцію води та дбаємо про економію ресурсів та екологію, завершення реалізації інвестиційного проекту зробить наше виробництво 100% безвідходним. 
  Також, ми ніколи не стояли осторонь процесів які відбувались в нашій країні. 
  Сьогодні 17 наших найкращих працівників на чолі з директором захищають наш суверенітет в боротьбі з російськими окупантами. Я не люблю і не буду хизуватися тим, скільки і як ми допомогли нашій країні та армії у складний для неї час, кому цікаво тому можу особисто розказати. 
  Після усунення наслідків бойових дій підприємство продовжує працювати, підтримуючи економічну стабільність України і навіть у стані війни ми експортуємо свою продукцію до майже 20 країн світу, залучаючи критично необхідні валютні ресурси, надаємо робочі місця і платимо податки. 
Користуючись нагодою хочу подякувати головному нашому здобутку за ці 30 років - це наші працівники, це люди. Я дякую кожному працівнику за натхненну працю та відданість нашій справі! Я це дуже ціную! 
  Бажаю всім Вам міцного здоров'я, миру, та щасливої долі.
  Хай Господь і Мати  Божа оберігають Вас і Ваші родини!
  СЛАВА ВСІМ ВАМ. СЛАВА УКРАЇНІ.
   З повагою до всіх Вас."