Вернуться к списку новостей

ПОВІТРЯ НАВКОЛО ВИМАЛу - БЕЗПЕЧНЕ!

Підприємству ПБП ВИМАЛ, що виробляє найкращій у східній Євразії картопляний крохмаль, у цьому році виповниться 28 років. 28 років тяжкої щоденної праці, аби з нуля створити компанію, що входить у ТОП-10 світових виробників; компанію, на якій заради цього результату працює 150 людей. Компанію, козаки якої на логотипі продукції прославляють Україну у понад 35 країнах світу. За цей період компанія подолала безліч труднощів та перешкод і, на жаль, не без помилок - помилок, яких нам ніхто не пробачив, за які ми дуже дорого і болісно заплатили, але що найголовніше: ми засвоїли з цього свій урок.

Цього літа за ініціативою ВИМАЛу замовлено та здійснено дослідження повітря біля та на території заводу, на вул.Квітневій, 20а, а також на території Новобілоуської селищної ради та району Масанів. 

Роботи виконували фахівці державного сертифікованого Чернігівського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України. Проби було відібрано в семи місцях. Мета дослідження: перевірка повітря на наявність небезпечних для людини сполук, а саме визначення вмісту хлору, сірководню, аміаку, кислоти сірчаної. Висновок фахівців лабораторії щодо вмісту досліджуваних речовин по всіх точках відбору проб був наступним: концентрація згаданих речовин ЗНАЧНО НИЖЧЕ ГРАНИЧНО ДОПУСТИМИХ НОРМ. Сірководню – НИЖЧЕ у 2 рази, хлору – НИЖЧЕ у 8 разів, аміаку – НИЖЧЕ у 20 разів, кислоти сірчаної - НИЖЧЕ у 60 разів. Іншими словами, концентрації зазначених вище речовин, знаходяться нижче мінімального значення, що може бути виявлено та, звісно, в межах допустимих концентрацій, встановлених відповідними нормативними актами. Повітря навколо ВИМАЛу - чисте та безпечне!

ВИМАЛ - це соціально відповідальна компанія: ми робимо продукцію що відповідає найсуворішим вимогам щодо безпечності та екологічності, ми виросли на цій землі, ми тут живемо, працюємо, тут ростуть наші діти і ми більш ніж хто-небудь розуміємо, що нам усім дихати одним чистим Чернігівським повітрям!